08 augustus 2015 23:49

Facegloria: Facebook zonder blasfemie, erotiek en homo’s

ma 06/07/2015 – 22:14 Alexander Verstraete In Brazilië heeft een groep evangelische christenen Facegloria opgericht, een sociaalnetwerksite naar het model van Facebook die volkomen « vrij van zonden » is. Vloeken, erotiek en homoseksuele content zijn volstrekt taboe.

Maak een account Facegloria

Facegloria is sinds vorige maand actief in Brazilië en telt inmiddels 100.000 leden, zo meldt de BBC. Liefst zeshonderd woorden zijn verboden op de sociaalnetwerksite. Wie iets leuk vindt, klinkt niet op « like », maar op « amen ». Homoseksuele content is verboden.

« Op Facebook is geweld en pornografie alomtegenwoordig », vertelt mede-oprichter Atilla Barros aan persagentschap AFP. « Daarom wilden we een netwerk oprichten waar we over god kunnen praten en zijn boodschap kunnen verspreiden. »

Voorlopig bestaat Facegloria enkel in het Portugees. De oprichters hebben de domeinnaam evenwel in tal van andere talen geregistreerd en willen de sociaalnetwerksite over de hele wereld lanceren.

Publicités

Wij zouden het ten zeerste waarderen indien U hier beneden een reactie zou willen geven. Let wel enkel reacties op inhoud van de site, persoonlijke vragen of comentaren via contactformulier

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s

Créez un site Web ou un blog gratuitement sur WordPress.com.

Retour en haut ↑